Mini Pistols

Den bedste øvelse for smertefrie knæ og en sikker yogapraksis

Hvorfor Mini Pistols?

Mini Pistols træner benets stabiliserende muskler, som er afgørende for en skades- og smertefri yogapraksis, af høj kvalitet. 

I enhver stående yogastilling, handler det om at skabe alignment, ved at bringe hofte, knæ, og ankel ind på linje. Selvom der er flere former for “alignment” er altid afgørende,  at der skabes en udadrotation af  lårbenet, via hoftens “udadrotatorer”, samt stabiliteten fra indersiden af knæet og coren. Og det er præcis det som sker i Mini Pistols. 

Mini Pistols får knæet til at pege ligeud, eller en smule mod lilletåen, ved at hoften vil søger bagud og ind på en lodret linje over foden. Og det er en muskulært arbejde som kræver styrkeudholdenhed og bevidst arbejde. 
Det præcise neuromuskulære kropsarbejde, som trænes isoleret i Mini Pistols, er altså præcis det samme som der sker i enhver stående yogastilling. 

Træn den som målrettet styrke- og stabilitetstræning

Mini Pistols kan fungere som en separat & skånsom styrketræningsøvelse af knæ og hofte i sig selv. For dig som oplever smerter i knæet ved belastning eller større bevægeudslag, er Mini Pistols en unik mulighed for at træne alle benets stabiliserende muskler, helt uden at provokere knæet. Efterhånden som du får styr på den stabilisering som øvelsen handler om, kan du gradvist begynde at tilføje et bøj af knæet til din aktuelle smerte- eller stabilitetsgrænse. Altså kun så dybt du stadig kan holde din alignment og ikke oplever smerter eller gener omkring knæet. 

Når du bøjer knæet er det vigtigt at du stadig hælen solidt plantet i gulvet, og forsøger at holde skinnebenet så lodret som muligt. Ved at holde skinnebenet lodret får du mindst mulig belastning på knæet, og lære at aktivere muskelsynergien fra lysken (ilioapsoas) og ryg / bækken. 

Jo dybere du bøjer benet, desto større svaj og lænd og bækken vil du forsøge at skabe via rygmusklerne. Når du stækker benet vil du modsat forsøge at lave et så stort kip som muligt, ved at særligt at aktivere ballen, og runde lænden lidt. 

Når du bøjer vil du lede efter en følelse af at kunne suge lårbenet ind under kroppen, så knæet stikker mindst muligt frem, og skinnebenet forbliver lige. Derimod vil du opleve at maven kan ligge sig ned mod låret i en mere lodret position, og at numsen får lov til at stikke lidt bagud. 

Mini Postols er kun Mini Postols, så længe du har en minimalt bøj af knæet. Øvelsen vil gradvist blive en Pistol Squat, i takt med at du begynder at bøje dybere i retning mod et vandret lår. 

Indholdsfortegnelse

Nyeste Artikler

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning