HISTORIEN

Yoga prehab metoden

Solopgangens første stråler viste sig omsider i horisonten, her fra toppen af bjerget Ngungun i Australien. Lysets blide varme omsluttede mine kinder og fødder, mens en helt ny følelse af styrke & selvforbundethed fyldte min krop.

Det var 7 år efter at en blodforgiftning havde været tæt på at tage livet af mig i Indien og som siden havde havde tvunget mig til at leve med følgevirkningerne af bakteriel ledbetændelse og ødelæggelsen af min ledbrusk. 

Før det havde jeg været aktiv med en professionel
 performer og underviser karriere indenfor parkour, og havde store drømme om en fremtid fuld af træning og bevægelse. Men fra den ene dag til den anden var al min kropslige formåen pludselig erstattet af kroniske smerter, skader og fysiske begrænsninger. Jo mere anstrengte mig for at komme på benene, desto større blev smerterne. Og efter en lang forgæves kamp for at genoptræne mig selv til en velfungerende krop med bevægefrihed, måtte jeg til sidst indse, at jeg var nød til at se helt andre veje. 

Efter min indlæggelse besluttede jeg mig derfor for ikke at vende hjem igen til min performer og trænerkarriere i Danmark, men blev i Indien for at meditere, og lære om yogaens filosofi og vej til oplysning. Gennem en 7 år lange rejse i Indien, Nepal, Mellemøsten, og Australien, havde jeg lærte hemmelighederne jeg fra nogle af verdens største mestre i østens helsebevarende systemer som Gi Gong og yoga. Men det var først da jeg mødte min læremester Glenn Cerecoli, at alting for alvor ændrede sig. 

Jeg blev en del af Glenns intensive Iyengar Yoga udannelse i Australien i september 2015, og det jeg kom til at lære gennem de næste 3 måneder, transformerende min krop og forståelse af den, på måneder som jeg ikke troede muligt. Det var som om yogaens skjulte verden nu åbenbarede sig for mig, og jeg var forbløffet og overvældet over effekten af denne nye dimention. Alle brikker faldt på plads. Og som jeg stod her på Mount Ngungun og observerede solopgangen, mærkede et nærmest skæbnes betonet ansvar, for at viderebringe den guldmine af læring, som jeg havde opdaget. Det blev starten på Yoga Prehab.

 

Hvordan det hele begyndte

Siden min tidlige barndom har træning og bevægelse været min store besættelse. Det var her jeg første gang følte at jeg fandt mig selv og mit naturlige talent. 

Da jeg var 16 år startede jeg mine første træningshold, gennem min lokale gymnastikforening. Her fik jeg mulighed for at udvikle mit eget parkour koncept, som var landets første systematiske undervisning i bevægelseskunsten. 

Min stedmor arbejdede på et reklamebureau, og ville ofte komme hjem og smide forskellige blade og magziner på stuebordet. Dengang var yoga nyt og spændende, og jeg fandt altid en artikel hvor jeg kunne fordybe mig i yogaens øvelser og virkning. 

Jeg var intuitivt draget ind i yogaens verden og begyndte at udvikle min parkour undervisning, baseret på en holistisk tilgang til kroppen. Snart havde yogaen fået en central rolle i min undervisning i form af smidighedstræning, skadesforebyggelse og mentalt arbejde. 

Efter gymnasiet havde jeg truffet en klar beslutning om, at det ikke skulle være penge eller andre menneskers forventninger, der skulle diktere retningen i min karriere. I stedet valgte jeg tidligt at følge min store passion for det kropslige arbejde, og flyttede til København for at prøve lykken indenfor parkour, som netop var blevet et fænomen og på vej mod sit højdepunkt. 

Jeg lavede gadeshows og holdundervisning sammen parkour holdet Team Jiyo i København. Selvom jeg levede på en sten, og kun lige akkurat kunne skrabe sammen til dagen og vejen, så havde jeg noget langt mere værdifuldt end penge. Nemlig massere tid til at nørde min passion. 

Jeg befandt mig pludseligt i et socialt miljø, hvor træning og bevægelse var omdrejningspunktet for hverdagen. jeg blev en af underviserne som var med til at fremme parkour, freerunning mine egene metoder i København.  

 

Jeg følte mig sulten efter at lære mere om hvordan kroppen fungere, så som 19 årig søgte jeg ind og gik igennem nåleøjet til min daværende drømmmeuddannelsen som træningsterapeut på Øfeldt centeret i København. Her kom jeg i mesterlære hos Teddi Øfeldt og hans dygtige team, bestående af læger og specialiserede træningsterapeuter.

Jeg ville sidde én til en sammen med klinikkens læge og blive personligt oplært i kroppens anatomi, fysiologi og træningslære, hvorefter jeg ville følge en træningsterapeutiske læremestrer i hans praktiske arbejde med patienterne. Snart ville jeg have mine egne patienter i hænderne og de perfekte rammer til at udvikle mine færdigheder som terapeut. 

Ved siden af arbejdet mødte jeg kort efter min nye læremester Karim Maktabi, som på alle måder var fra en helt anden verden. 
Karim var kropsterapeut med rødder i østens helsebevarende systemer, og arbejde med hvordan intelligent kropsarbejde, kunne øge din sundhed og performance. 

Karim var selv en dygtig kampsportsudøver, stuntmand, danser og sanger, og underviste til hverdag skuespillere, politikere, atleter og børn, i at finde ind til sit eget center og aktivere evnen til selvforbundethed og et højere præstationsniveau.

Jeg fik her mit første glimt af hvordan kroppen også kunne fungere som en portal til højere bevidsthed, og yogaen dukkede endnu engang op i mit liv.

I starten af tyverne pakkede jeg tasken og rejste til Indien for at videreuddanne mig som yogalærer og for at lære yogaens hemmeligheder nogle af verdens mestre, indenfor dets forskellige stilarter. En rejse som efter planen skulle have varet 6 måneder, men som endte med at strække sig over 7 lærerige år.

Her mødte jeg en dag en helt særlig yogalærer, Glenn Cerecoli, som havde træner under selve Hatha Yogaens stormester, BKS Iyenger, siden hans teenage år. Men efter en motorulykke havde han fået revet samtlige ligamenter og korsbånd over i sine knæ.

Jeg havde gjort en opdagelse, som på bemærkelsesværdig vis, var begyndt at ændre min krop og bevidsthed på måder som jeg ikke troede muligt. og jeg følte nu både ansvar og begejstring for at vende hjem og gøre metoden tilgængelig for andre. 

Via mødet med Iyengar yogaens stormester, Glenn Ceresoli, havde jeg lært at mestre kroppen på ny. Jeg havde fået muligheden for at lære yogaens dybdegående kropsarbejde fra selve kilden,  

Jeg havde aldrig forestillet mig at det var muligt at mærket kroppen sådan her, og var overvældet og begejstret over hvordan min opdagelse, tilsyneladende havde igangsat en helende og selvforstærkende forandring i mig

De kroniske skader og smerter som havde begrænset mig siden jeg blev ramt af blodinfektion og bakteriel ledbetændelse 3 år tidligere, synes nu at være under kontrol. De dybdegående teknikker som jeg havde lært, gav kroppen en

Efter 7 intensive års læring, faldt alle brikker plads og jeg vidste med sikkerhed, at jeg nu havde mestret en helt ny forståelse af kroppen.  En kropsforståelse som senere ville komme til at hjælpe titusindvis af mennesker til en sundere, stærkere, og mere smertefri krop i balance, gennem de fysioterapeutiske træningskoncepter, der ville affødes heraf.

Jeg vidste at metoden jeg havde lært var noget ganske særlig, og at den havde kraften og potentiale til at forandre krop, sind og bevidsthed, for enhver som var tålmodig, og villig til at lære.

Det var den hemmelige, østlige lære om hvordan kroppen fungere. Og når man formår at omsætte den til praksis gennem sit egen krop, er man ikke i tvivl. Det føles bare kropslig integritet. BådDet var en tidlig november morgen 2015, da jeg stop på toppen af et bjerg i Australien og så tilbage på 7 transformerende år i yogaens verden. 
Solopgangens første stråler varmede mine fødder og kinder, mens jeg mærkede en ny uovervindelig følelse af styrke & forbundethed gennemsyre min krop. 

Jeg havde aldrig forestillet mig at det var muligt at mærket kroppen sådan her, og var overvældet og begejstret over hvordan min opdagelse, tilsyneladende havde igangsat en helende og selvforstærkende forandring i mig

Efter 7 intensive års læring, faldt alle brikker på plads og jeg vidste at det var på tide at vende hjem og dele hvad jeg havde opdaget med verden. Jeg vidste at metoden jeg havde lært var noget helt særligt, og at den ville have et  potentiale til at revolutionere yogaen, for enhver som var villig til at dykke ned i den. 

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning